Acties 

 

Juni = nationale chip maand

Juni = nationale chip maand
Helaas gaan huisdieren soms op avontuur en komen dan niet meer naar huis. Je moet er toch niet aan denken?

Met behulp van een (geregistreerde!) chip word het herenigen met het baasje vaak toch mogelijk!
Een microchip word met behulp van een injectienaald ingebracht. Bij honden en katten gebeurt dit onder de huid, tussen de schouderbladen.
Mocht je hond of kat ergens van schrikken, weglopen en de weg terug niet kunnen vinden, dan kun je dankzij de chip opgespoort worden als baasje. Alle dierenartsen, asielen en dierenambulances beschikken over een chipreader, hiermee kan de chip worden afgelezen en jullie telefoonnummer worden achterhaald.

Voor honden geldt een indentificatieverplichting indien geboren na 1 april 2013.
De meeste honden zijn dus al gechipt. Maar heb je deze wel geregistreerd? In veel gevallen moet je dit zelf nog regelen en dit word wel eens vergeten. Oudere honden zijn niet altijd gechipt, dus de moeite van het contrleren waard.

In het buitenland zijn soms zowel een chip als tatoeage toegestaan ter indentificatie, maar in de meeste landen is een chip verplicht. Ook voor katten en fretten.

Is jou huisdier nog niet gechipt? Dan is dit je kans. Juni is nationale chip maand en daarom krijg je bij ons de hele maand maar liefst 10% korting op het chippen van je huisdier!
Dit is exclusief uitgebreid consult en inclusief registratiefolder en uitleg.

Tijdens het inloopspreekuur kun je gewoon binnenlopen, we kunnen ter plekke controleren of de chip nog werkt en of deze geregistreerd is bij een databank.
Controle op aanwezigheid van een chip is zonder kosten!
Als je liever niet wilt wachten, kun je van tevoren een afspraak maken. Aan de balie, via telefoonnummer 0522-745006 of via onze app.


Meer acties

Februari: ACTIE voor katten

Februari: ACTIE voor katten

Wij organiseren weer een sterilisatie en castratie actie week voor katten.

Lees verder
 
Komt jouw wens uit ?

Komt jouw wens uit ?

Onze kerstwensboom staat er weer! maar hij is zo kaal.. Kom je je wens ophangen?

Lees verder