Acties 

 

Korting voor Hond en Konijn van 9 t/m 31 maart!

Korting voor Hond en Konijn van 9 t/m 31 maart!
Na een heel succesvolle poezen- en katers week is het nu de beurt aan hond en konijn!

Van 9 t/m 31 maart kunt u uw hond of konijn laten castreren of steriliseren met 20% korting! Dat scheelt voor een gemiddelde hond al snel € 50,= euro.

Het is belangrijk een teefje, waar niet mee gefokt wordt te steriliseren. Eigenlijk bedoelen we castreren, want we verwijderen de eierstokken. Veel teefjes hebben namelijk last van schijnzwangerschap na elke loopsheid en krijgen op latere leeftijd last van een pyometra (ontstoken baarmoeder met pus). Als een teefje vroeg gesteriliseerd wort (voor de eerste of tweede loopsheid) heeft ze de minste kans op het ontwikkelen van melkliertumoren.

Reutjes castreren we meestal vooral vanwege gedragsproblemen, rijden op bezoek, hypersexueel gedrag of dominantie problemen. Wat de meeste mensen niet weten is dat je hiermee ook de kans op een vergrote prostaat (benigne prostaathyperplasie) verkleind en dat een chronisch ontstoken voorhuid verdwijnt na castratie.

Voedsters (vrouwtjes konijn) steriliseren we het liefst voor hun 1e verjaardag (bij voorkeur zelfs rond 5 maanden leeftijd), omdat zij daarna al snel baarmoederkanker ontwikkelen. Niet gesteriliseerde voedsters hebben daardoor een vele lagere levensverwachting dan niet-gesteriliseerde! 

Rammelaars (mannetjeskonijn) castreren we ook het liefst rond de 5 maanden leeftijd. Dit voorkomt agressie en een nare urine geur. Het is natuurlijk ook veel makkelijker om meerdere konijnen samen te houden als ze geholpen zijn. Een konijn is een enorm gezelligheidsdier dat lijdt als hij/zij alleen is.

Bel voor meer informatie of een prijsopgaaf met 0522-745006 of mail naar info@dkmeppel.nl

 

 

 


Meer acties

Maart 2020: Actie voor oude katten

Maart 2020: Actie voor oude katten

Seniorkatten zien we in de praktijk veel te weinig. Dat is ongelooflijk jammer, want soms lijden ze in stilte.

Lees verder
 
Februari: steriliatie en castratie actie

Februari: steriliatie en castratie actie

Wij organiseren weer een sterilisatie en castratie actie voor katten.

Lees verder