Gebitsreiniging 

 
Gebitsreiniging

Veel honden en katten hebben last van een slecht gebit. Het gaat dan vaak om tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees. Wanneer er in dit stadium niets aan gedaan wordt, gaat ook het kaakbot meedoen met als gevolg dat tanden en kiezen los gaan zitten. Dit is erg pijnlijk voor het dier. Honden laten dit nauwlijks merken, ze eten gewoon aan de ander kant of kauwen helemaal niet. Aan katten  zie je vaak niets! 

De ontsteking breidt zich vervolgens steeds verder uit en er verschijnen ziekmakende bacteriën in de bek. Deze bacteriën zorgen voor slechte adem en kunnen ook voor problemen in verschillende organen (hart en nieren) zorgen.

Met het professionele tandartsapparaat in onze kliniek kunnen we tandplak en tandsteen verwijderen. Indien nodig kunnen elementen verwijderd worden met een professionele tandartsboor. Verder kan er geboord en gepolijst worden. De gebitsreiniging wordt onder narcose uitgevoerd. Wanneer kiezen of tanden los zitten of erg aangetast zijn worden ze getrokken. Uw dier kan prima brokken eten met een paar kiezen minder! 

Voor konijntjes hebben we een speciale frees en mondklem, eventuele haakjes op de kiezen kunnen we dus ook wegnemen zonder problemen.

 

 

        Photobucket   Photobucket

Hierboven ziet u twee foto's van een gebit van een hond. De linker foto is van voor een gebitsbehandeling, de rechter is een foto van na een gebitsbehandeling.