Klantervaringen Laparoscopische sterilisatie 

 

Bensa's story

Bensa's story
"Wij moesten de eigenaren van de honden iedere keer vragen om hun hond bij zich te houden, omdat ze anders boven op Bensa wilden. Ik moet toegeven dat het best wel een zware periode was om een hond op te voeden. Wij vonden het heel vervelend dat Bensa zo vaak loops was."

"Via Conny van stichting Idemo zijn wij aan Bensa gekomen, wij werden gastgezin van Bensa. Bensa was 9 weken toen zij bij ons kwam: een mooi klein schattig bruin beertje. We wilden zeker weten of het samen ging lukken met haar en Evert Roef (onze kater) en ons gezin in één huis, want als je een hond neemt moet je wel weten waar je aan begint.

En in dat komende jaar gebeurde er veel voordat we Bensa op de rit hadden. Vaak diarree, alles geprobeerd, Conny hielp ons hiermee. Drie keer in het eerste jaar loops geweest waardoor zij voor alle honden interessant was. Maar we zaten niet op een nestje te wachten. Wij konden Bensa niet normaal uitlaten. Wij moesten de eigenaren van de honden iedere keer vragen om hun hond bij zich te houden, omdat ze anders boven op Bensa wilden. Ik moet toegeven dat het best wel een zware periode was om een hond op te voeden. Wij vonden het heel vervelend dat Bensa zo vaak loops was.

Conny werd gevraagd door Tobias of ze een hond had die via een kijkoperatie gesteriliseerd kon worden en dacht gelijk aan Bensa. Wij werden uitgenodigd en mochten meekijken hoe dit allemaal ging. Het was heel interessant om dit te zien. We waren er met een man of acht en vervolgens werd Bensa geschoren, infuus ingebracht en kreeg zijn slaapmiddeltje en merkte niks meer van dit alles. Zo werd zij naar het operatiegedeelte gebracht enwaar de ingreep plaats vond.

Wij konden het op een monitorbeeld volgen hoe de eierstokken werden verwijderd. Eén hechting in elk buikwondje en klaar was het. Bensa werd weer in normale positie gelegd en vervolgens naar de kamer ernaast gebracht om verder bij te komen. Dit ging ook vrij snel. In plaats van een kap om zijn nek kreeg zij een rompertje aan zodat zij niet aan haar wondjes ging likken.

Bensa deed het geweldig de drie wondjes genazen snel en het leek alsof er niks gebeurd was. Vrij snel daarna konden al wij geen afscheid meer nemen van Bensa. Wij hadden al zoveel meegemaakt met haar dat wij dachten dat wij het de komende 15 jaar ook wel veel liefde kunnen geven en veel plezier hebben met haar."


Groetjes,

Fam. Wassink en Bensa


Meer klantervaringen

Zwarte dame Daisy

Zwarte dame Daisy

''Al met al is het heel erg meegevallen''

Lees verder
 
Nanook de witte herder

Nanook de witte herder

Onze witte herder Nanook is bijna twee jaar als wij besluiten haar toch te laten steriliseren.

Lees verder
 
Liefdesgodin Noor

Liefdesgodin Noor

Het bleek nog een heel karwei om deze 'wildebras' zeven dagen aan de riem uit te laten.

Lees verder