Liesbeth van Ditshuizen 

 

Dierenarts

Liesbeth van Ditshuizen - Dierenarts

Als kind was ik altijd met dieren bezig. Bij de boeren in onze buurt (Havelte) mocht ik paardrijden en hielp ik af en toe met de koeien. Thuis hadden we altijd boxers. Mijn eigen hond Anja, kreeg ik toen ik zelf nog maar net kon lopen. Op bijna al mijn kinderfoto's sta ik samen met die hond. Toen Anja 10 jaar was werd ze erg ziek en moesten we haar in laten slapen. Ik was ontroostbaar. Mijn moeder zei, "later word jij zo slim, dat je honden beter kan maken".  Dat ben ik nooit vergeten! Na 6 jaar hard werken op het VWO werd ik beloond kon ik in '93 beginnen met de studie Diergeneeskunde.

Voor één diersoort kiezen dat kon ik toen niet. Ik kwam na mijn afstuderen in 2000 terecht bij de gemengde praktijk in Staphorst. Daar heb ervaring opgedaan met koeien, paarden, honden, katten en kleine knagers. Maar ook met rare diersoorten zoals kangaroes, alpaca's, minivarkens en zelfs zebra's! Uiteindelijk maakt de diersoort niet zoveel uit. Diergeneeskunde blijkt vooral mensenwerk te zijn. Ik vind het belangrijk om in normale taal uit te kunnen leggen aan de eigenaar wat er aan de hand is met hun dier. Samen overleggen we hoe we het gaan aanpakken.

Werken in een nieuwe kliniek aan het Zuideinde in ‘mijn' Meppel is een droom die uitkomt. Hier om de hoek zat ik op school en ik heb samen met mijn ouders nog een paar jaar in het park gewoond. Ik weet nog dat ik voor mijn eerste anatomie examen in Utrecht, ziek was van de zenuwen. Mijn moeder is toen naar Apotheek Zuideinde gefietst voor medicijnen. Een leuk toeval. Het examen heb ik uiteraard gehaald! De locatie is prachtig en helemaal geschikt gemaakt voor de gezelschapsdieren.

Ik laat het u graag een keer zien bij Dierenkliniek Meppel!