Marieke Vriezekolk 

 

Dierenarts

Marieke Vriezekolk - Dierenarts

Mijn naam is Marieke Vriezekolk. Ik ben geboren in 1986 en opgegroeid in Warsnveld, omgeving Zuthpen. De liefde voor dieren is bij mij op jonge leeftijd ontstaan. We hadden thuis een hond, parkieten, cavia's en konijnen dus de dierenliefde is er met de paplepel ingegoten. Gekscherend werd het door vriendjes en vriendinnetjes bij ons wel eens een kinderboerderij genoemd.

Na het VWO ben ik biologie gaan studerenen heb ik enkele jaren als docent gewerkt. Toch is de droom om dierenarts te worden altijd blijven bestaan en ben ik naar Zeeuws-Vlaanderen verhuisd om in Gent diergeneeskunde te gaan studeren. Een hele omslag, maar een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad! In het 5de jaar heb ik gekozen voor de richting gezelschapsdieren. Na mijn studie heb ik in Ommen en Enschede gewerkt als dierenarts.
Sinds februari 2019 werk ik bij Dierenkliniek Meppel. Een kliniek die ik al goed ken omdat ik er tijdens mijn studie stage gelopen heb.

Momenteel woon ik met mijn man en onze hond Max in Ommen en over een paar maanden verhuizen we naar het gezellige en mooie Meppel.