Huisdier van de maand 

 

Januari: Funky: geen mond vol tanden

Funky: geen mond vol tanden
Mijn naam is Funky. Ik hou ontzettend van eten. Maar wat ze nu met mijn gebit hebben gedaan...

Mijn naam is Funky, een konijn van vijf jaar oud. Ik heb een mooi leven, heb een verblijf in de woonkamer en krijg dagelijks alles wat ik nodig heb. Daarnaast krijg ik geregeld (te vaak) wat lekkers aangezien ik nogal een vreetzak ben. Omdat ik mij ook buiten de kooi goed weet te gedragen staat de deur van mijn verblijf geregeld open zodat ik in de huiskamer kan doen waar ik maar zin in heb. Meestal ren ik een beetje rond, maar val ik alweer vrij snel terug op mijn grootste hobby’s: slapen... of eten...

Schooien
Ik weet waar de kast met mijn snoepjes staat, dus schaam ik me er niet voor om hier als een hond te gaan zitten schooien. Zodra mijn buik enigszins naar voldoening gevuld is, val ik soms zo diep (en languit) in slaap dat mijn baasjes soms even checken of ik nog wel adem.

Operatie
Dat ik een lekker leven heb is een feit, maar dat is niet de reden waarom ik dit stukje schrijf, mijn leven is namelijk niet altijd rozengeur en maneschijn. Ooit heb ik mijn pootje gebroken na een iets te hoge sprong van de bank, maar na twee rondjes huppelen omdat dit nogal pijnlijk was, kreeg ik honger... en ging ik maar weer gewoon verder met mijn leven. Op mijn vierde ontdekte mijn baasje een gezwel in mijn zij, waarop een pittige, maar vooral succesvolle operatie volgde waardoor ik zelfs dit overwon.

Gebit
Buiten deze narigheden om is mijn voornaamste probleem dat ik geregeld last had van mijn gebit, vaak zijn mijn tanden bij geknipt en soms moest ik onder narcose om ook mijn kiezen te kunnen checken. Eigenlijk had ik een beugeltje gemoeten, maar tijdens mijn laatste bezoek aan de dierenarts bleken mijn gebitsproblemen zo erg dat het advies luidde mijn tanden te trekken. Zo gezegd, zo gedaan... Een ingrijpende behandeling waar mijn baasjes toch enigszins over in zaten, hierbij vergaten ze echter dat ik eten veel te lekker vind om hiermee te stoppen! Ik ben inmiddels volledig hersteld en heb mijn lekkere leven weer opgepakt. Dank voor de goede zorgen hopelijk niet tot snel!


Eerdere huisdieren van de maand