Huisdier van de maand 

 

September: Lucky en de gootsteenontstopper

Lucky en de gootsteenontstopper
Doodziek wordt dit kitten van 8 weken 'naamloos' aangeboden.

Ze woont met haar moeder, broertjes en zusjes samen in een groot huis, waar ze ook is geboren. Ze is de dag ervoor met een rare capriool in de gootsteen gesprongen. Daar stond nog een laagje water in met gootsteenontstopper! Van schrik rende ze hard weg en likte driftig de natte plekken uit haar vacht. Het lijkt goed te gaan, maar de volgende ochtend is het flink mis.

Het bekje van dit poesje kan niet meer dicht, zo gezwollen is de tong, Speeksel en pus druipen uit het bekje. De tong is als een blaar, het slijmvlies is eraf. Haar longetjes klinken ook niet schoon. Op haar flank een enorme brandwond. Ze heeft hoge koorts.

Ze krijgt van ons een antibioticum en flinke pijnstilling met morfine. Het wordt een race tegen de klok, want jonge katten genezen snel. Maar ze kan nu niet eten of drinken, dus we nemen het kitten op om in te kunnen grijpen als nodig. Ook is het de vraag in hoeverre de slokdarm en longen beschadigt zijn. Misschien wel te erg..

Haar baasjes zijn erg bezorgd! We spreken af, dat als zij het redt ze zéker Lucky moet heten.  Gelukkig kunnen we haar snel die naam geven!

De pijnstilling begint te werken en ze knapt zienderogen op. Na een beetje stimulatie begint ze ook weer zelf te eten en te drinken! Beetje onhandig, dat wel (lees; kliederboel).

's Avonds is ze zo vrolijk dat we haar zelfs naar huis durven laten gaan.

Gelukkig helen de slijmvliezen van een jonge kat zeer snel. We zien Lucky elke dag voor injecties, want tabletten geven dat lukt nu nog niet. Na een paar dagen ziet haar bekje er al een stuk beter uit.

De wond aan haar flank heeft wat langer de tijd nodig te herstellen, maar ook dat gaat helemaal goed komen!

Lucky is bij deze een 'blijvertje 'geworden en mag bij haar moeder en gezin blijven wonen.

Huis, tuin en keukenongelukjes komen maar al te vaak voor. Bel ons bij twijfel gelijk, dan komen we samen tot een zo goed mogelijk plan. Ook is er goed contact met het vergiftigingencentrum. De eerste uren na een vergiftiging kunnen het verschil van leven of dood maken!


Eerdere huisdieren van de maand