Huisdier van de maand 

 

Maart: Noi de wereldreiziger

Noi de wereldreiziger
Vorige maand mochten we Noi helpen aan haar staart.

Noi is een bijzondere poes, het is een echte wereldreiziger, die voor niets of niemand bang is. Noi is al 19 jaar oud, maar dat merk je nergens aan. Dus toen we constateerden dat het voor haar beter was om een operatie te ondergaan was daar voor het baasje van Noi geen enkele twijfel over. Gezien haar hoge leeftijd hebben we alle maatregelen rondom de operatie en de narcose getroffen om haar er zo goed mogelijk doorheen te helpen. Gelukkig met een hele positief resul ‘staart’.
Dit is wat haar baasje ons stuurde…

Noi is een American Siamese, een Siamees met de bouw van een pers. Zij is ooit aan komen lopen in Wyoming, Amerika, in slechte toestand. De dierenarts waar we haar hebben laten opknappen vertelde dat ze waarschijnlijk was afgedankt door een fokkerij. Hoe ze ons gevonden heeft is een raadsel, want de plek waar ze aan kwam lopen was in de 'middle of nowhere, en de kat beschikt over zo weinig instinct dat zij eigenlijk een gevaar vormt voor zichzelf. Zo valt ze regelmatig van stoelen en trappen en is ze bang voor vogels en muizen. Voor auto’s niet, daar rijdt ze graag een rondje in mee, en ook buiten wandelde ze altijd los naast mij, of het nou in een park was of op de luchthaven, ze volgt trouw. Inmiddels is ze minimaal 19, hoort en ziet ze niet veel meer en zijn haar hobby’s beperkt tot slapen, liefst onder een dekentje en eten, waarbij ze zelf haar schoteltje naar de keuken schuift.
Onlangs heeft de dierenarts Noi’ s staart verwijderd, omdat er een vies gezwel in zat dat lekte en mogelijk zou uitzaaien. Het was spannend, maar ze heeft de operatie goed doorstaan en ze is inmiddels, met wat hulp van pillen, spuitjes en astronautenvoer en vooral een heel toegewijde dierenarts, weer op de been. Verkort in de verlenging.

Veel dank daarvoor,

Marijn.


Zo leren we steeds weer, behandel de patiënt naar z’n eigen kunnen en niet naar wat erop papier staat! Een hoge leeftijd is geen reden om een behandeling niet te doen. We zijn heel benieuwd of Noi ons oudste patiëntje ooit gaat worden.

 


Eerdere huisdieren van de maand