Huisdier van de maand 

 

Januari: Bloem 's wonderlijke avontuur

Bloem 's wonderlijke avontuur
Bloem heeft een nare aanrijding wonderlijk overleefd! Haar baasjes vertellen.

Het was zondagavond, begin van de avond. We hadden het eten net op en waren in een relaxte stemming.
En toen werd er aangebeld....
En stond er iemand van de dierenambulance voor de deur, een vriendelijke mevrouw die rustig vertelde dat onze witte kat was aangereden en dat ze haar nu in de ambulance hadden.
Ok. Bij mij sloeg de paniek even toe en beelden van een hoopje platgereden kat kwamen voor mijn geestesoog....
Hop een jas aangeschoten en de tas meegegrist. Gelukkig kon ik even kijken maar er was weinig bloederigs te zien aan Bloem, die in een reis-bakje zat. Ook keek ze wel helder uit haar ogen.
Ik mocht  meerijden naar de dierenkliniek in Steenwijk.
Daar keek dierenarts Tobias goed naar Bloem en kon in eerste instantie geen botbreuken ontdekken. Wel voelde haar buik raar aan. Het vermoeden was dat haar buikspier gescheurd is en dat haar darmen té goed voelbaar waren.


Hij gaf wat medicatie mee en zei de volgende dag contact met de dierenkliniek in Meppel op te nemen. Thuis hebben we haar een warm plekje gegeven in een kamer apart.
De volgende dag belde de dierenkliniek mij zelf al....
Maar gauw Bloem even komen brengen.
Ze hebben haar gelijk die middag geopereerd....
....
Nou, dat bleek een flinke klus.
Inderdaad was er geen botje gebroken, maar haar buikwandspieren (heet dat zo?) waren losgescheurd.
Voor de dierenartsen een hele puzzel om het juiste stuk aan de juiste plek vast te maken.
De volgende dag kon ik bij haar kijken.
Nou, mevrouw vond het wel best al die lieve aandacht van de dames.
Het duurde nog even voor ze weer mee naar huis kon. Ze moest eerst zelf even plassen (en poepen) op de bak. En dat duurde maar....
Uiteindelijk besloten om haar mee naar huis te nemen en de volgende dag te kijken of haar blaas in de kliniek geleegd moest, als dat nog niet thuis gebeurd zou zijn.


Nou, dat was niet nodig, want ze had thuis lekker op de eigen bak geplast. Bloem gaat blijkbaar liever thuis op de bak ! Anderhalve week later weer voor controle en verwijderen van de hechtingen. Er was nog een beetje ontsteking ontstaan aan het eind van de hechtingen. Goed schoonmaken met betadine een paar dagen en nog een kuurtje. Die pilletjes at ze trouwens gewoon op als we die voor haar neerlegden, keurig!


Die vrijdag, nog geen 20 dagen na haar aanrijding, kon je eigenlijk alleen aan haar litteken  en de weggeschoren vacht zien dat er wat is gebeurt.
Wat een wonderlijk dier....


Dank voor alle zorgen, Victoria .

Bloem heeft erg veel geluk gehad. Haar buikspieren zijn bij de aanrijding gescheurd en haar darmen kwamen daadoor onderhuids te liggen. Een hernia abdominalis heeft dat. Na 24 uur bleek ze stabiel genoeg om te opereren en hebben we alle losgescheurde spiertjes weer vastgemaakt. Dat was niet eenvoudig ! Van een normale anatomie was eigenlijk geen sprake meer. Een deel van haar buikspieren is aan haar rugspieren vastgemaakt. Gelukkig blijkt Bloem een veerkrachtig typetje en na de eerste zorgen over de zenuwvoorziening in de achterhand is ze gelukkig erg vlot hersteld. Alles functioneert weer normaal!

 

 


Eerdere huisdieren van de maand