Huisdier van de maand 

 

Augustus: Chuck Norris en de bamboestok

Chuck Norris en de bamboestok
Chuck Norris is een grote, rode , je-weet-wel- kater van 3 jaar oud, die 2 weken geleden zijn baasjes flink heeft laten schrikken .. en ons ook!

Door het warme weer is Chuck het liefst ’s nachts en ’s avonds op stap. Op een vroege dinsdagochtend is hij buiten op pad geweest en kwam hij ook weer thuis, maar met wel iets heel ongewoons.. Hij droeg namelijk een stuk bamboe met zich mee waar hij bovenop was gesprongen! Chuck was als het ware ’gespiest’ tijdens zijn sprong. De dierenambulance heeft hem  met spoed opgehaald om hem zo veilig mogelijk te vervoeren. Ook bij ons is het hele team met spoed opgeroepen om snel te komen helpen. Toen Chuck bij ons binnenkwam was hij gelukkig stabiel en bloedde niet meer, maar hij voelde zich natuurlijk erg ongemakkelijk met die stok in z’n lijf. De bamboestok was tussen zijn voorpoten naar binnen gegaan en je voelde het uiteinde boven bij zijn schouderblad nog zitten. Hij zat er dus erg diep in. We hebben hem zo snel mogelijk onder narcose gebracht om hem te gaan opereren. Om een inschatting te kunnen maken van de (mogelijke) schade van binnen hebben we eerst  röntgenfoto’s gemaakt. Wonder boven wonder bleek de stok precies langs zijn borstkas te zijn gegaan in plaats van erin!

Op de bijgevoegde röntgenfoto hebben we de stok met gele markering aangegeven. Vervolgens zijn we begonnen met de operatie.  Na goed schoonmaken hebben we voorzichtig de stok eruit gehaald en gelukkig kwamen er daarna geen nieuwe bloedingen. De wond is uitgebreid schoongespoeld om zoveel mogelijk viezigheid te verwijderen. Gelukkig bleek de schade erg mee te vallen! Zo’n bamboe stok is natuurlijk vies, dus hebben we een drain in de wond achtergelaten, dat is een plastic buisje welke  vocht kan laten wegstromen.  Na de operatie werd Chuck goed wakker en begon al snel weer al zijn pootjes te bewegen. We hebben hem nog een dagje bij ons in de opname gehouden om zeker te weten dat hij het goed bleef doen. Dat deed hij gelukkig! Hij wilde bij ons alleen nog niet eten.. Toen hij eenmaal thuis was, bleek het toch heimwee te zijn, want honger had hij zeker wel. Drie dagen later hebben we de drain verwijderd en de wond zag er goed uit. Afgelopen week kwam hij voor de laatste controle bij ons, we hebben alle hechtingen verwijderd en het nare warme pakje uitgedaan. Het gaat  harstikke goed met hem, hij komt zelfs alweer buiten!


Wat heeft hij ons laten schrikken, maar wat zijn we blij dat het allemaal met een sisser is afgelopen!


Eerdere huisdieren van de maand