Huisdier van de maand 

 

Juli: CSI met Saar

CSI met Saar
Het is een gekkenhuis hier op vrijdagmiddag. De afspraken zitten al opgestapeld klaar in de wachtruimte, als het baasje van Saar in paniek opbelt.
Saar ligt verstopt onder de bank en zit helemaal onder het bloed. Ze ademt met haar bekje open en is duidelijk in paniek. Ook al weten wij niet hoe we dit spoedgeval erbij moeten doen, toch maar gelijk hierheen komen !!
Als Saar bij ons is het duidelijk dat haar aangezicht een ravage is. Er zit overal zit bloed. Haar neus is verdikt en ze ademt  een beetje paniekerig door haar bekje, dat is raar voor katten , dat doen ze alleen in uiterste nood. Het gekke is dat ze  verder geen verwondingen heeft. Haar nagels zijn niet gescheurd en aan haar pootjes zien we geen gekke dingen.
Gezien de drukte nemen we Saar op voor verder onderzoek. Omdat ze zo pijnlijk is, krijgt ze van ons een roesje, zodat we een röntgenfoto kunnen maken van haar schedel en we haar bekje en neus eens goed kunnen inspecteren.  Uiteraard krijgt ze stevige pijnstilling!
Als Saar slaapt komen er alleen maar meer raadsels, er zit een gaatje in haar neus en als we in haar bekje kijken zien we een gaatje in haar gehemelte, haar tong is blauw, ook daar zit een gaatje in en we vinden een gaatje onder haar tong. Als we de röntgenfoto bekijken schrikken we ons rot. Er zit een kogel in haar neus, net boven haar snijtanden !! Onder haar tong zien we echter nog wat metaalresten en die kunnen onmogelijk van deze kogel zijn, dus we maken een tweede foto met wat meer overzicht.
Onder haar oksel, bevindt zich een tweede kogel…… alleen door een wonder, heeft deze niets geraakt in zijn weg via verschillende weefsels naar de oksel. Deze kogel is goed te voelen en vrij eenvoudig te verwijderen, die uit haar neus niet…
In overleg met Saar’s eigenaar besluiten we om haar wakker te laten worden om te beoordelen of ze de pijn aankan en of ze kan eten en drinken. Gelukkig blijkt ze na een dag, met medicatie goed te kunnen eten en blijkt ze ook nog eens heel erg dankbaar. Ze knuffelt heel wat af met ons in de opname. Na het weekend mag ze van ons naar huis. Haar jongste baasjes zijn zielsgelukkig na een weekend vol spanning of ze hun lieve kat moesten gaan missen.
Saar’s eigenaar heeft contact gehad met de politie, maar het is lastig een dader op te sporen. Saar is minimaal 2 x beschoten in dichtbevolkt gebied, ergens in het Wilhelminapark. Het is dus in ieders belang, dat de dader gevonden wordt. Want wat als deze kogels verdwaalt waren en spelende kinderen hadden geraakt?? Wie heeft er informatie over wie dit gedaan heeft? Neem dan contact op met de Politie in Meppel.
Met Saar gaat het nu heel goed, ze wilde na een dag al weer naar buiten. De kogel zal waarschijnlijk levenslang in haar neusje achterblijven, maar zolang ze niet door een metaaldetectorpoortje hoeft zal het geen probleem opleveren .

Eerdere huisdieren van de maand