Huisdier van de maand 

 

Augustus: Donder en Bliksem in het Wilde Westen

Donder en Bliksem in het Wilde Westen
Donder is een superlieve ex-kater. Hij woont samen met z’n maat Bliksem bij hun gezin in Meppel. Donder is de liefste van het stel. Hij is in de buurt erg geliefd. Een echte kindervriend.

In juli is het erg warm. Er is een hittegolf. ’s Avonds zitten de baasjes van Donder en bliksem in de tuin af te koelen. Ze zien Donder in de boom zitten. Hij zit te genieten  van de hoogte in de zwoele avond. En dan? Dit geloof je niet… De baasjes horen een schot en Donder valt uit de boom, hij rent hard weg. Gelukkig kunnen ze hem onderscheppen. Donder heeft een klein gaatje in z’n bil!! Een buurtgenoot heeft op Donder geschoten, en dat terwijl hij niet eens in de tuin zat van deze meneer. Overrompeld door het hele gebeuren  laat het bazinnetje haar kinderen overstuur achter en snelt naar ons toe. De diagnose is helder. Er zit een gaatje in z’n dijbeen en het kogeltje is voelbaar. Om de schade in diepere weefsels in beeld te brengen maken we eerst een röntgenfoto.

Donder heeft ‘geluk’ er zijn geen vitale delen geraakt. De spier is wel geraakt, maar het bot niet.

Een kleine operatie later is de kogel eruit en mag Donderweer naar huis, met kraag om en kogel in een potje.. De baasjes rest de moeilijke taak het voorval te bespreken met hun buurman. Waarom? Blijft de grote vraag en kunnen ze hem nog vol vertrouwen los laten?

Met donder (en Bliksem) gaat het inmiddels weer goed. De wond is genezen en hij lijkt onaangedaan. Of het opgelost is met de buren verteld het verhaal niet. De wijkagent is ingelicht.


Eerdere huisdieren van de maand