Huisdier van de maand 

 

Mei: Een ooglidcorrectie voor Reno

Een ooglidcorrectie voor Reno
“Wat groeit daar nou uit zijn oog?” “Het lijken wel haren!” Reno zag er een beetje gek uit. Er groeide namelijk een grote pluk haren uit zijn onderooglid.

Bijzonder, maar niet fijn voor Reno, hij had er veel last van. En dus voerden we een ooglidcorrectie uit.

Achtergelaten in het bos
“Vorig jaar november heb ik Reno met zijn zusje Ela meegenomen uit Roemenië waar ze als twee schuwe vogeltjes tussen alle andere honden in het shelter zaten.” vertelt Reno’s opvangbaasje. “Met nog een zusje zijn ze gevonden in de bossen toen ze nog heel klein waren. Niet gesocialiseerd en zonder moeder. Achtergelaten om dood te gaan. In het shelter werden ze steeds aangevallen door een herder die het ene zusje doodgebeten heeft en Reno en Ela behoorlijk beschadigde.”

Schuw
Geen fraaie geschiedenis en daardoor zijn Reno en Ela ook vrij schuwe honden. “Eenmaal in Nederland ben ik direct begonnen beide te laten wennen aan mensen. Hield ze stijf tegen me aan tot ze tot rust kwamen en na drie dagen liepen ze al uit vrije wil mee.”

Ooglidcorrectie
Toen Reno een beetje aan zijn nieuwe plek gewend was kwam hij voor de ooglidcorrectie zodat hij niet langer last zou hebben van die gekke pluk haren die zijn oog irriteerden. Een ooglidcorrectie als deze is een precisiewerkje voor de chirurg. Met een speciale techniek werd de gekke pluk verwijderd, en met heel dun hechtmateriaal werd het ooglid weer een mooi ooglid.

Wennen
Ze zijn nu een jaar oud, en Reno en zijn zusje hebben heel veel geleerd. “Ela is wel wat bang nog van vreemden maar erg lief en aanhankelijk. Reno is nog redelijk schuw voor vreemden en heeft nog veel begeleiding nodig maar is erg baasgericht en beschermend. Voor mij is hij ontzettend lief en leert goed maar buiten heeft hij nog veel leren met mens en verkeer.” Beide honden zijn ter adoptie, het telefoonnummer is bij de kliniek verkrijgbaar.


Eerdere huisdieren van de maand