Huisdier van de maand 

 

April: Foxy & Colette houden geen afstand

Foxy & Colette houden geen afstand
Foxy en Colette zijn samen een lekker stel. Ze wonen vlak bij de praktijk en dat was afgelopen maand wel handig!

Foxy begint met rommelen. Ze heeft jeuk en likt zichzelf helemaal kaal. Geen vlo te bekennen, maar wel heftige jeuk in het voorjaar? Grote kans dat ze een (vlooien) allergie heeft. Na een injectie moet het over zijn met de jeuk. Ze niest dan wel al en toe, maar ach het is voorjaar, toch?

Helaas, 2 dagen later is ze écht ziek; niesbuien, rode oogjes, soms zelfs kokhalzen. Het snot komt in grote bellen uit haar neus! Eten gaat haast niet. Ze heeft hoge koorts en ze is benauwd. Thuis blijkt dat medicatie ingeven ook écht niet gaat. Dus haar bazinnetjes komen elke dag voor medicatie per injectie. Gelukkig is ze er na een weekje wel door en eet weer lekker. Huisgenootje Colette, was tot dan toe okay!

Maar O jee, ook zij begint te snotteren, heeft koorts en zo’n erge keelpijn dat ze continue kwijlt. Slikken gaat gewoon niet. Na een dag op medicatie gaat het nog niet beter met Colette, dus we besluiten tot dag opnames, zodat wij haar kunnen voeden en medicatie kunnen geven. Uit het bloedonderzoek blijkt dat ze door het overmatig speekselen zoveel elektrolyten verliest dat ze infuus nodig heeft. Door de hoge koorts (boven de 40 graden) voelt ze zich echt heel broerd!

Een week lang brengen haar baasjes haar elke dag voor behandeling, voeding en infuus. Met een speciale oplossing spoelen we haar neus, zodat ze wat meer lucht krijgt. Gelukkig is Colette heel erg lief! Voor haar zorgen doen we dan ook met plezier.

Ineens is ze er door; de koorts blijft weg, ze krijgt streken (steelt onze spullen) en kan weer miauwen. Hoera! Het hele team is opgelucht!

Colette en Foxy zijn allebei geweldig hersteld. Binnenkort pakken we de vaccinaties op, zodat dit niet weer gebeurd.

Wil jij meer weten over niesziekte? Klik dan op deze link

Colette en Foxy hielden duidelijk geen afstand toen Foxy ziek was. Heel Nederland is inmiddels op de hoogte van de regels waarmee we het Corona virus moeten afremmen. Helaas houden niet alle baasjes rekening met ons. Dus hierbij een herhaalde oproep:

Wij willen blijven helpen! Help ons daarom door alleen te komen en afstand te houden. Betaal bij voorkeur met pin én was regelmatig uw handen. En natuurlijk blijft u thuis bij ziekte!

Dit geldt ook buiten openingstijden en bij spoed!

 

 

 

 

 


Eerdere huisdieren van de maand