Huisdier van de maand 

 

Oktober: Gandhi knapt weer op!

Gandhi knapt weer op!
Gandhi's baasjes waren ten einde raad. Hun mooie hond kwijnde helemaal weg en werd zo mager....

Met Gandhi was een heleboel mis toen hij bij ons kwam. Mager, zeer wisselend in ontlasting en geen enkele voeding hielp. Hij dronk heel veel en plaste dan ook de hele dag. Na een bloedonderzoek was het duidelijk welke stappen er genomen moesten worden. Het gaat nu weer goed met hem. Dit is wat hij ons schreef:

Hallo
 
Ik ben Gandhi en ben een Briard reu van 7 jaar. Het laatste half jaar voelde ik mij suf en viel erg af. Ze hadden van alles geprobeerd om mij aan te laten komen maar niets hielp. Ik bleef ontzettend veel poepen en plassen. Na een bloedonderzoek zei Liesbeth dat ik suikerziekte had en dat de rest van de bloedwaarden ook slecht waren.  Ik zag mijn baasjes schrikken. Tijdens een gesprek met andere dierenartsen, heeft Liesbeth mij besproken. Iedereen was van mening dat eerst de suiker omlaag moest. Nu krijg ik twee keer daags een prikje met insuline. Ik voel er niets van. De waarden werden al binnen een week beter. Afgelopen weekend was het nog even mis, bleek de hoeveelheid insuline naar beneden te kunnen. 
Nu is alles is weer controle. Van een hoge begindosering krijg ik inmiddels de helft en ben weer volop in het bos actief. Ook ben ik de afgelopen weken een 4 kg aangekomen. 

De afgelopen weken kwam ik om de drie dagen even een controle prikje halen om de insuline waarde te controleren. Dat gaan mijn baasjes volgende week zelf doen. 
Heel klein beetje bloed op een apparaatje en aflezen maar. Het moet tussen de 5 en de 10 zijn. Het zat in het begin op 26 en nu op 5,9. Prima dus.

Dus mochten er baasjes zijn die dit lezen en die zich met hun hond in mij herkennen? Het kan snel verholpen worden hoor.
Even Liesbeth bellen"
 
 
We zijn er nog niet met Gandhi, hij zal nog regelmatig op controle moeten komen. Maar de terugweg is gelukkig ingezet. Hij kan weer mee naar het bos, rent en speelt zoals het hoort en is weer helemaal de oude. Zijn baasjes hebben inmiddels een hoop geleert over suikerziekte en pakken het geweldig op.
 
Suikerziekte bij de hond is niet te genezen, maar er valt goed mee te leven!
 
Hier lees je meer over suikerziekte.
 

Eerdere huisdieren van de maand