Huisdier van de maand 

 

Juli: Heidi de St. Bernard moeder

Heidi de St. Bernard moeder

Huisdier van de maand is dit keer de reuzenhond Heidi.

Heidi is een prachtige en superlieve St. Bernard hond uit Wanneperveen. Haar baasjes wilden al heel lang een nestje met haar fokken. Maar tot nu toe lukte dat nooit. Daarom hebben ze zich bij ons gemeld voor begeleiding. Dit wat haar baasjes ons schreven..


''Leuk dat Heidi huisdier van de maand mag worden! Hierbij wat foto’s en haar verhaal.

We wilden al een poosje heel graag een nestje met Heidi, maar tot twee keer toe lukt het ons niet zelf om het juiste moment te vinden. Daarom heb is ze begeleid door dierenkliniek Meppel. We hebben het vruchtbaarheidspakket afgenomen. Daarin zit een aantal momenten waarop ze geprikt wordt op hormonen, een echo en een röntgenfoto. We zijn heel blij dat we daarvoor gekozen hebben. Niet alleen omdat je dan veel meer zekerheid hebt, ook omdat de begeleiding écht ontzettend prettig is. Je krijgt antwoord op ál je vragen en het enthousiasme van het hele team is fantastisch.

Het is gelukt en op 31 mei is Heidi bevallen van 8 prachtige pups. Ook dat ging niet helemaal vlekkeloos. Na de vierde pup stagneerde de bevalling en doordat ik veel groen-bruine afscheiding zag, vertrouwde ik het niet en heb ik de kliniek gebeld. Het maakte niets uit dat het zondag 5 uur in de ochtend was: ze waren er voor me! De laatste vier pups zijn met de keizersnede gehaald. Ook hier werd Heidi goed begeleid. En eerlijk is eerlijk: ik ook. Want ik vond het een geweldig prachtig avontuur met de best denkbare uitkomst.''


De pups van Heidi zijn inmiddels 6 weken oud, wegen ruim 5(!)kg en hebben allemaal een gezondheidscheck gehad, een chip en een paspoort. Ze gaan binnenkort een nieuw avontuur tegemoet bij hun nieuwe baasjes!
Er zijn nog 3 pups die een gouden mand zoeken.


Eerdere huisdieren van de maand