Huisdier van de maand 

 

Juli: Joppers wonder

Joppers wonder
Jopper is een heel guitige ruwhaar teckel op leeftijd. Hij is een echte teckel en luistert dus eigenlijk nergens naar en als hij het niet naar zijn zin heeft zal je dat ook wel even horen.
Hij blaft dan zo hard dat iedereen zich doodschrikt. Zolang meneer zijn gangetje kan gaan is het een heel gemoedelijk oud baasje. Jopper woont samen met z’n vriendinnen de teefjes Skilos en Raiza heerlijk vrij en ze wandelen heel wat af met hun baasjes. Als de baasjes op vakantie gaan, hoeven de honden niet naar een pension. Er komt een oppas in huis ! Hoe sjiek is dat. Ideale oplossing, het huis en de hondjes worden heerlijk verzorgd terwijl de baasjes gaan toeren in Frankrijk en Spanje. Elke avond maken de honden en de oppasser een flinke wandeling en komen langs een groot huis, waar achter een hek een flinke hond woest blaft.  Op een dag lopen ze langs het huis en het hek staat open… zou dat wel goed gaan?

Voorzichtig lopen ze verder, tot het noodlot toeslaat. Jopper wordt gegrepen door de grote hond en woest heen- en - weer geslingerd als een prooi. De oppas haalt ze met moeite uit elkaar. Jopper heeft flinke wonden, maar loopt gelukkig wel gewoon. Eenmaal in de kliniek blijkt pas hoe groot de schade is.

Door het heen en weer schudden is het vel van Jopper als het ware losgescheurd van z’n onderhuid en spierlagen. De hoektanden van de grote hond hebben grote gaten geslagen. Hij wordt gelijk geopereerd. Alle wonden worden geopend en de onderliggende spieren schoongemaakt en zover dat kan gehecht. Het lijkt wel een tartaartje van binnen, wat een puinhoop. Eén van de hoektanden heeft zijn ribspieren geperforeerd en nét niet de longen geraakt. Na 1.5 uur hechten en opereren ziet hij eruit als een lappenpop met hechtingen en slangetjes tegen het opzwellen door wondvocht. Die nacht  blijft hij bij ons. Hij heeft enorm veel pijn en we houden hem een beetje in slaap met morfine. De baasjes van Jopper zijn nog ver weg, dus we houden ze op de hoogte met e-mail verslagjes en foto’s van de patiënt. Zo kunnen we voorkomen dat ze hun welverdiende vakantie afbreken.

Jopper blijkt een heel erg sterk hondje, de volgende dag is hij pijnlijk , maar kwiek. Hij blaft zelfs alweer als we hem willen uitlaten. Die hele maand zien we hem elke 3 dagen. De oppas heeft er een hele kluit aan. Verband wisselen, wassen, opnieuw verbinden. Hij krijgt zelfs stukjes ‘kunsthuid’ ingelegd om de grote gaten te laten helen. Hij vindt het allemaal niets, maar laat het wel steeds beter toe. Uiteindelijk mogen de hechtingen eruit en blijven er nog flinke littekens over, maar dáár geeft deze oude baas  gelukkig niets om!  Als zijn baasjes weer thuiskomen hebben ze eigenlijk geen werk meer aan hem. Goed geregeld!

Eerdere huisdieren van de maand