Huisdier van de maand 

 

September: Mishja en de Dromesteen

Mishja en de Dromesteen
Mishja en de DrÔme steen
Het klinkt wel als een sprookje uit ‘duizend-en -één – nacht’ en Mishja met haar zwoele blik past prima in zo’n verhaal..
Mishja is een prachtige Friese jongedame van 2.5 jaar jong als haar baasjes besluiten dat het tijd is voor mini-Misha’s  ..en zo geschiedde. Na een succesvolle ontmoeting met een mooie Friese jongeman is Mishja drachtig en haar buik groeide en groeide en groeide… half april is het dan eindelijk zover. Mishja maakt het behoorlijk spannend voor haar baasjes.  Op een laatste echo tellen we heel wat pups (3+?), gelukkig allemaal met kloppende hartjes. Die nacht bevalt Mishja van wel 10 (!) kleine Mishja’s .  Ze zijn allemaal prachtig, en 1 kind mag gelukkig blijven. De keuze valt op guitige Pip met haar boevenkop.
Als al het kleine grut een nieuw thuis heeft gevonden is het tijd voor vakantie. Mishja en Pip (inmiddels 3 maanden ) mogen mee naar Frankrijk! Wat een feest, eindeloos zwemmen in de Franse rivieren in de Drome.. Mishja  houdt van spelletjes, achter stenen aanvangen .. superleuk!
Als de vakantie voorbij is blijkt Mishja niet erg fit, ze heeft last van braakaanvallen. Niet zomaar…nee, hele heftige braakaanvallen. Het lijkt wel uit haar tenen te komen. Het gekke is echter dat zodra het braken stopt, Mishja weer blij en vrolijk is en ook gewoon eet. Tot wel 3 keer toe komen de baasjes naar het spreekuur en steeds is Mishja niet écht ziek meer en heeft ze zelf geen idee waarom ze naar de dokter moet. Haar buikje is soepel, tot een fatale woensdagmiddag. Ze is ineens heel sloom en wil nu al een paar dagen niet meer eten …
De baasjes van Misha vertrouwen het niet, er is iets veranderd , het is niet goed… Ze haasten zich naar de spoed dierenarts. Die voelt nu tóch iets geks in haar buik en maakt een röntgenfoto. Maar wat is dat nou? De baasjes van Misha weten het echter wel… Een steen… uit de Drome! De steen zit waarschijnlijk al meer dan een week in haar maag, maar is nu verplaatst naar de dunne darm. Het risico bestaat dat de steen daar vastloopt en grote schade veroorzaakt.
Alle partijen zijn het gelukkig snel eens, die steen moet eruit en wel direct, dus Mishja wordt gelijk geopereerd. Wat een grote steen!  Ze blijft uit voorzorg een nachtje slapen, maar hersteld gelukkig super. Ze is snel weer de oude… Volgend jaar dan toch maar naar Friesland op vakantie?
Eerdere huisdieren van de maand