Huisdier van de maand 

 

Juli: Otje

Otje
Otje is een klein maar stoer kitten, dit is haar verhaal.

Hoi allemaal!

 

Mij naam is Otje en ik ben twaalf weken oud. Of teminste, dat denken mijn baasjes, die hebben mij namelijk gevonden in een droge sloot! Mijn mama is een wilde poes. Zij had een rustig plekje gezocht onder een pallet waar ik geboren ben. Ik had het heel goed hoor bij mijn mama. Ik woog ruim 500gr en had zelfs wat baby spekjes. Omdat ze bang waren dat ik aangereden zou worden hebben mijn baasjes mij meegenomen naar huis. Hier werd ik gevoed met kittenmelk. Ik voelde me hier al snel te groot voor en begon met het snoepen van kittenbrokjes.

Ik was stoer en sterk! Wel heb ik een paar dagen hoge koorts en minder eetlust gehad, gelukkig knapte dit op na wat prikjes in mijn nekvel. Auwie, heel stom vond ik dat! Ik groeide als kool (dat is een gezegde wat ik heb geleerd van mijn baasjes). Ik ben ontwormt en onvlooid zodat ik geen last zou krijgen van kriebel beestjes.

Eigenlijk wilde mijn baasjes een ander huisje voor mij zoeken. Ze hadden al twee poesjes en drie was misschien een beetje druk in huis..
Natuurlijk heb ik ze, toen ik dit hoorde, elke dag heel lief aangekeken en werden ze toch verliefd op mij, dat snappen jullie wel he?

Nu woon ik alweer 6 weken bij mijn baasjes en zet ik geregeld de hele boel op stelten. Mijn twee oudere 'zussen' hebben mij verteld dat zij dat ook hebben gedaan toen zij nog klein waren. En dat het helemaal niet erg is om zo stout te zijn!
Als ik groot genoeg ben mag ik naar buiten, maar dan moet ik natuurlijk wel eerst een chip. Want als ik een keer op avontuur ga en de weg naar huis niet meer kan vinden kunnen ze in ieder geval mijn baasje bellen om mij weer veilig thuis te brengen. Ook moet ik van het baasje eerst gesteriliseerd worden, volgens hun is dit echt nodig. Ik weet niet goed wat dat is dus ik vind het best wel spannend. Maar dat geeft niet, ik ben namelijk super stoer!

Nu ga ik weer lekker spelen en miauwen, ik lust wel een bakje vlees, daar ben ik dol op! 

 

Doeidoei, dikke knuffel en veel gespin van Otje


Eerdere huisdieren van de maand