Huisdier van de maand 

 

Augustus: Puck heeft een zomerprobleempje: Een grasaar!

Puck heeft een zomerprobleempje: Een grasaar!
Huisdier van de maand augustus is Puck. Puck is een erg lieve, mooie boomer dame van 7.5 jaar oud.

Eind juli had Puck ineens last van haar pootje, ze likte er veel aan en het pootje werd steeds dikker.  De zwelling, formaat kleine aardbei zat precies tussen haar teentjes.  Een kraagje, kuur en dagelijks voetenbadje hielpen wel een beetje, maar de zwelling bleef. Na een paar dagen moesten wij en Puck er toch aan geloven. Zou er toch  iets in het pootje zitten? Puck heeft een roesje gekregen zodat we beter naar haar zere poot konden kijken. Na scheren en schoonmaken waren er twee kleine gaatjes te zien in de aardbei. Met een klein mesje hebben we een snede gemaakt van 5 mm en gelijk werd het probleem duidelijk.  Puck had een grasaar in haar teen! Het tunneltje hebben we uitgebreid gespoeld en een zachte zalf achtergelaten.  Puck moet haar antibiotica kuur opmaken, maar hersteld al super!

Grasaren zijn kleine sprietjes die van bloeiend gras afvallen, ze hebben een scherp puntje, waarmee ze gemakkelijk door de huid prikken en zich een weg naar binnen kruipen. We treffen ze overal aan. Zo had Sepp er al eens eén in z’n bips, bij Muffin vonden we er één in haar rug (helemaal vanaf haar buik naar boven gekropen) en hebben we Jelle bevrijdt van 3 (!) grasaren uit z’n gehoorgang!!

Heeft jouw hond (of kat) ineens een pussend, dik wondje? Was de plek goed uit met een sopje groene biotex en maak gelijk een afspraak voor controle. Grasaren komen zelden vanzelf naar buiten, de sprietjes werken als weerhaakjes en staan alleen eenrichtingsverkeer toe.


Eerdere huisdieren van de maand