Huisdier van de maand 

 

Augustus: Stoere Bender !

Stoere Bender !
Bender is een stoere Jack Russel die tijdens een wandeling nietsvermoedens werd gegrepen door een hond van wat groter formaat.
Direct is ze naar ons toe gebracht en ze kwam gelukkig wandelend binnen lopen. Ze was precies op de zijkant van haar borstkas gegrepen, en er waren twee gaatjes zichtbaar van de hoektanden van de hond die haar heeft gegrepen. Aan de buitenkant lijkt het altijd mee te vallen, maar als de hond door elkaar geschud is, moet er zeker op deze plek verder onderzoek gedaan worden! We weten immers niet tot hoe diep de hoektanden zijn gegaan en wat de schade onder de huid is die we niet kunnen zien, en misschien wel tot in de borstkas. Om te kijken of er niks met de longen aan de hand was, hebben we een rontgenfoto gemaakt. Gelukkig zag alles er normaal uit.

Onder narcose hebben we de wond verder bekeken, toen werd als snel duidelijk dat het niet bij twee gaatjes is gebleven.. De huid lag helemaal los van het onderliggende weefsel! We moesten de wond veel groter maken om zicht te krijgen op wat er mogelijk nog meer beschadigd was. De huid is verder opengemaakt van het ene naar het andere gaatje, gelukkig was er verder geen ernstige schade te zien, maar er moest wel flink gehecht worden. Daarnaast wordt er bij bijtwonden altijd een drain geplaatst, het is toch een vieze wond. Nu lijkt het nog rustig, maar er zal zeker nog veel wondvocht uit de wond gaan komen, die wordt afgevoerd door de drain.
De eerste twee weken was Bender er toch erg timide van, het was immers ook niet niks. De drain heeft er uiteindelijk een week ingezeten, totdat er eigenlijk geen wondvocht meer uit kwam. Drie weken lang hebben we verbandwissels gedaan bij Bender. Ze heeft het verband altijd keuring laten zitten en haar baasje kwam trouw iedere keer weer met haar bij ons in de kliniek.

Na drie weken was het resultaat prachtig, zoals te zien is op de foto hiernaast. Bender is weer vrolijk, wil graag spelen en is helemaal de oude!

Eerdere huisdieren van de maand