Huisdier van de maand 

 

November: Trientie is prachtig !

Trientie is prachtig !
Dit is Trientie. Trientie? Hoor ik u denken?  Wat is dat nu voor een boerenhondennaam…

Maar dit gaat niet op voor Trientie, want ze is een poepie-chique hondje.
Trientie is een heel klein Boomerhondje en ze wordt als prinsesje behandeld. Zo gaat ze regelmatig naar de trimster en is een ook al eens bij de oogspecialist geweest.


Zo mooi klein neusje kan ook wel eens gênante problemen geven. Zo snurkt Trientie nogal veel en hard. De trimster wees er ook op dat als ze Trientie's  nekje knipt en haar hoofdje omhoog gehouden wordt, ze heel benauwd wordt en hard snurkt. Ook is ze regelmatig verkouden.


Samen met haar baasje hebben we de mogelijkheden overwogen en kwamen we tot de conclusie dat Trientie een ‘neuscorrectie’ nodig had om haar neusgaten wijder te maken. Dat is geen ingewikkelde operatie maar bij zo’n mini-neusje best wel spannend.
De operatie verliep gelukkig heel erg goed. Met een puntmesje hebben we uit beide neusvleugels een driehoekig stukje weefsel weggehaald en de wondranden naar de buitenzijde vastgehecht. Het resultaat was gelijk merkbaar! Het snurken is verdwenen.
Trientie is er ook heel gelukkig mee, maar haar bazinnetje heeft er een nieuw probleempje bij. De wandelingen duren tweemaal zolang want Trientie wil nu álles afsnuffelen!


Wij vinden haar prachtig geworden. En jullie?


Eerdere huisdieren van de maand