Huisdier van de maand 

 

Juli: Vrolijke Sepp!

Vrolijke Sepp!
Als het gras twee kontjes hoog is…

Dit is Sepp. Sepp is een vrolijke blonde Labradoodle van 9 maanden oud. Sepp is dol op gras. Om in te springen, rennen én om in te poepen…
Sepp kwam een aantal weken geleden bij ons met een gek probleem. Hij had een gaatje in z´n huid, net boven z´n testikels. Een héél klein gaatje, ingang van een tunneltje.. en daar kwam pus uit. Hij likt er ook veel aan. Echt pijn doet het niet en hij is niet ziek. In de diepte is een kleine zwelling te voelen. Zou het een tekenbeet zijn? Of geprikt aan een doorn?
Hij krijgt een kuur mee en het bazinnetje krijgt de opdracht om t goed schoon te houden met betadine. Bij controle blijkt allemaal wel wat rustiger, minder pus en minder rood. Maar het is niét weg..
We besluiten om het gaatje maar eens  wat beter te gaan bekijken, onder narcose, wordt Sepp's  gevoelige gebiedje geschoren en gewassen. Heel voorzichtig knippen we het tunneltje open en voelen met de sonde of er iets te vinden is. In de diepte zit wat hards. Na lang zoeken en voorzichtig openleggen vinden de gemene oorzaak. Sepp had een grasaar in z’n bil zitten op wel 5 cm diep!


Na uitgebreid spoelen maken we het tunneltje mbv een drain dicht. Hij krijgt voor even wel een kraag om, maar het zal nu snel genezen. Gelukkig blijft Sepp er altijd vrolijk bij. Zou hij nog graag in het gras poepen?


Grasaren zijn gemene halmen van bloeiend gras. Ze raken soms los van het gras en hebben een scherpe punt, de haartjes die vandaaruit ontspringen , maken dat ze, wanneer eenmaal binnengedrongen, alleen maar naar dieper graven. We vinden ze in de zomermaanden in tenen, ogen, oren, achter kiezen en nu dus ook in billen.


Eerdere huisdieren van de maand