Nieuws 

 

Help: sneeuw voorspeld !

5 februari 2021
Help: sneeuw voorspeld !
Met deze tips voor voetzolen, vachten, sneeuw en meer helpt u uw hond.

Voetzolen en zout

In de winter wordt er vaak gestrooid met zout. Het zout kan bij honden irritatie geven aan de voetzolen. Om dat te voorkomen kunt u voor het uitlaten de voetzooltjes insmeren met vaseline. Spoel na het wandelen de poten af met lauw water zodat alle restjes vaseline en zout er af zijn. Droog ze dan goed af.

 

Wintervacht

Doordat onze huizen zo goed worden verwarmd krijgen veel honden geen echte wintervacht meer. Over het algemeen kunnen actieve honden zichzelf prima warm houden. Als de hond het koud heeft gaat hij rillen. Erg dun behaarde of kleine rassen en zieke of oude honden kun je tegen de kou beschermen door het een dekje aan te doen. Laat uw dier niet naar buiten met een nat vacht, het vacht heeft dan geen isolerende werking.

 

Sneeuw
Veel honden vinden het leuk om te spelen met sneeuw of om sneeuwballen te vangen. Let op dat uw hond niet veel sneeuw opeet. Dit kan maag-darmklachten geven. Op besneeuwd terrein kunnen geursporen snellen verdwijnen waardoor uw hond de weg moeilijker terug kan vinden. Hou hier rekening mee als u op onbekend terrein gaat wandelen.

 

Pas op met antivries!

Antivries is (al bij een kleine hoeveelheid) giftig voor alle dieren. Voor honden ruikt en smaakt het erg lekker zoet. Enkele verschijnselen zijn braken, sloom, veel drinken en plassen. Neem na inname of verdenking daarvan direct contact op met de kliniek.

Kijk voor meer tips en informatie over ander huisdieren in de winter op de website van het LICG


Meer nieuws