Vakantie checklist binnenland 

 

Vaccineren en dierenpaspoort
In Nederland is het heel belangrijk om je hond en kat te beschermen met de jaarlijkse vaccinatie, eventueel aangevuld met de kennelhoestvaccinatie. Vaccineren tegen hondsdolheid (rabiës), is hier niet nodig.


Een geldige identificatiechip

Een chip is (nog) niet verplicht, maar zeker in een vreemde omgeving wel aan te raden. Mocht uw huisdier zoekraken, dan zijn met behulp van de chip uw contactgegevens gemakkelijk te achterhalen. Pensions, asielen en dierenartsen beschikken over een chipreader waarmee het chipnummer kan worden afgelezen. In een database zijn dan uw contactgegevens te vinden, deze gegevens zijn alleen te achterhalen als het juiste chipnummer wordt ingetoetst. In het najaar van 2011 gaat er nieuwe regelgeving van kracht, waarmee een chip voor honden verplicht wordt.


Bescherming tegen parasieten: teken, wormen en vlooien

Ook in Nederland is goede bescherming tegen teken belangrijk. De Scalibor Protectorband is hiervoor het meest gebruiksvriendelijke middel: het is een halsband die zowel teekwerend als teekdodend werkt en bescherming biedt tot wel vijf à zes maanden. De halsband is alleen beschikbaar voor honden. Zowel voor hond als kat kan er daarnaast ook een spot-on middel gebruikt worden: wij adviseren Pulvex voor de hond en Effipro voor hond en kat wat bovendien vier weken werkt tegen vlooien.


Maatregelen tegen reisziekte
Sommige dieren hebben last van reisziekte. Ze worden dan heel misselijk bij onder andere autorijden. Heeft uw dier hier last van, kom dan voor de reis bij ons langs. Voor reisziekte adviseren wij Cerenia. We moeten hiervoor wel weten hoeveel het dier weegt.

Heeft u vragen over deze of andere vaccinaties of over reizen binnen Nederland, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.