Vakantie checklist buitenland 

 

Vaccineren, chip en Europees dierenpaspoort

Zodra u met uw hond, kat of fret de grens over gaat is het verplicht dat het dier een Europees huisdierenpaspoort en een identificatiechip heeft, en daarnaast een geldige hondsdolheidvaccinatie. Lees hier meer over deze vaccinatie. Voor een aantal landen (zoals Zweden, Noorwegen, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Malta) gelden strengere eisen.


Bescherming tegen parasieten: teken, wormen en zandvliegjes

Voor sommige landen is speciale ontworming verplicht, die door de dierenarts ingegeven moet worden. Voor de landen rond de Middellandse Zee is deze ontworming niet verplicht, maar wel onontbeerlijk! Hier komt namelijk de hartworm voor, een dodelijke parasiet die in Nederland niet voorkomt. Ook moeten we in deze warme landen zorgen dat onze dieren beschermd zijn tegen teken en zandvliegjes, die andere dodelijke ziektes kunnen overbrengen. Lees hier meer over hartworm en de andere buitenlandziekten.


Invoereisen per land

Voor veel landen buiten Europa en landen als Zweden, Malta en het Verenigd Koninkrijk, gelden allerlei extra regels. Denk bijvoorbeeld aan gezondheidsverklaringen en invoervergunningen. Op de website van het Landelijk Informatie Centrum voor Gezelschapsdieren zijn de invoereisen per land te vinden:
- Binnen Europa  
- Buiten Europa


Reisziekte


Heeft uw dier last van reisziekte? U kunt dan voor vertrek een middel tegen reisziekte bij ons halen.

Heeft u vragen over deze of andere vaccinaties of over reizen naar het buitenland, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.