Dat betekent voor veel huisdieren dat er een periode aanbreekt waarin ze stress of zelfs angst ervaren.
Huisdieren weten natuurlijk niet precies wanneer, maar ze hebben wel degelijk in de gaten dat er binnenkort weer vuurwerk afgestoken kan gaan worden. Oud & Nieuw komt er weer aan en dit geeft voor een deel van de huisdieren helaas (veel) stress. Behalve vuurwerk kunnen ook andere harde geluiden of felle lichtflitsen zorgen voor onrust of zelfs angst.
VUURWERKANGST
Trainen kan natuurlijk het hele jaar rond, toch is het goed om er in de komende periode (extra) aandacht aan te besteden. Het is belangrijk om vuurwerktraining op de juiste manier te doen, eventueel onder begeleiding van een gedragstherapie.
Het geven van supplementen zou al gestart kunnen worden vanaf begin november, ter ondersteuning bij onrustige dieren.
U kunt uw huisdier bijvoorbeeld ondersteunen met Puur Tranquil, Trovet Plus Calm bites of Zylkene. Deze middelen mogen wij voorschrijven zonder dat uw huisdier eerst gezien moet worden door een dierenarts.
Naast het geven van een ondersteunende supplement kan het helpen om;
– De route van de wandelingen aan te passen. Wellicht is er een lichter/rustiger plek waar u met de hond kunt wandelen,
– De wandeltijden aan te passen. Dus zo veel mogelijk wandelen als het licht is bijvoorbeeld. Of op tijden dat het rustig is op straat en er (hopelijk) minder harde geluiden zijn.
– Een speciale kop telefoon of bril te bestellen om flitsen en harde geluiden zoveel mogelijk te dempen,
– Een zogenaamd ‘Calm dieet’ te geven. Dit is een voeding in brokvorm welke kan ondersteunen bij stress situaties.
Om uw huisdier zo goed mogelijk te ondersteunen raden wij aan om op tijd te beginnen met trainen en het geven van stressverlagende supplementen.
Voor uitgebreidere adviezen omtrent vuurwerkangst is er ook een adviesbrief. Met veel plezier sturen wij u deze toe!
Is uw huisdier zo angstig dat het letterlijk verstijft van angst, oftewel; niet meer wil eten en drinken, niet meer uit de mand komt voor een wandeling?
Maak dan een afspraak via de website, app, aan de balie of telefonisch! Tijdens een consult kijkt de dierenarts het huisdier helemaal na en geeft advies over (aanvullende) medicatie.