Belle

Bella

Hi, mijn naam is Belle!
Ik ben een ondeugend Chihuahua teefje van 11 jaar oud. Begin juni heb ik een avontuur beleefd, en hier willen we jullie graag wat over vertellen.

Belle ging ‘s avonds laat wandelen voordat ze zou gaan slapen. Tijdens het wandelen heeft ze heel stiekem een aantal (grote) happen vogelvoer opgegeten. Dit viel zo zwaar op haar kleine maagje dat ze hier flinke buikpijn van kreeg. Toen Belle begon te braken en last kreeg van harde ontlasting stond haar eigenaar geschrokken te kijken; Bella spuugde en poepte allemaal kiezel steentjes uit! De kleine ondeugd bleef buikpijn houden en daarom belde de eigenaar ons op om een afspraak te maken.

De dierenarts keek Belle helemaal na, voelde haar buik af en daarna maakte we gelijk een röntgenfoto van haar buik. Ook wij schrokken toen we de foto* zagen!
Hoe kan zo’n klein hondje zoveel steentjes hebben op gegeten? We telde er maar liefst 11(!) en ze had er dus al een aantal uitgespuugd en gepoept.

Ze is dezelfde dag gelijk geopereerd en het is gelukt om alle 11 de steentjes uit haar maag- darmstelsel te verwijderen. Wat volgde was een zware, spannende avond en nacht voor Belle en haar eigenaar. Ze mocht alleen hele klein hapjes vloeibaar eten en kwam de volgende dag terug op controle. Ze maakte een alerte indruk en had gelukkig niet meer gebraakt.
De weken na de operatie gingen met ups en downs. De kleine ondeugd begon te snel aan vast voedsel (koekjes zijn ook zo lekker!) en ze vond het lastig om rustig aan te doen.

Inmiddels kan ze haar voer weer verdragen, zijn de hechtingen verwijderd en is de wond prachtig aan het genezen!

*Ben je benieuwd naar de röntgenfoto’s? Deze vind je op onze Facebook en Instagram pagina.